İyi Uykunun Sırrı İyi Yataktır!

Sağlıklı bir uyku uyumanın ve güne güzel başlamanın sırrı, yatakta gizlidir. Kaç yıldır aynı şilte üzerinde uyuduğunuzu hiç düşündünüz mü? On seneyi geçmişse, yatağı değiştirmenin vakti gelmiş demektir

On yıldan fazla kullanılan şilteler verimini kaybediyor ve uyku kalitesini olumsuz etkiliyor. Aynı tehlike yorgan ve yastık için de geçerli. Uyku anında kişi her akşam 1/3 litrelik sıvı kaybeder ve bunu şilte, yorgan, yastık emer. Emilen bu sıvı, zaman içinde konfor ve hijyen kaybına sebep olur.

Stresli yaşam şartlarında en çok ihtiyaç duyulan şey, deliksiz ve kaliteli bir uykudur. Bunu sağlamanın şartı ise, kaliteli yorgan, yastık seçimidir. Özellikle kaz tüyü yorgan ve yastıklar hijyen, esneklik ve yumuşaklık açısından tercih edilir.

Şilte satın alamdan önce dikkat etmeniz gereken noktalar vardır:

Satın alırken üzerine uzanıp 8-10 dakika denemeyi ihmal etmeyin.

Aynı gün içinde 2-3 farklı şilteyi denemeniz, karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Bildiğiniz ve güvendiğiniz markalara öncelik tanıyın.

Şilte kadar onu taşıyacak olan yatak da önemlidir. Yatağınıza göre şilte seçebilirsiniz ancak önerimiz yaylı şilteler için, düz ve geniş latalı bir zemindir. Lateks şilteler içinse, hava sirkülasyonu sağlayan, ince latalı ve ızgaralı bir zemin kullanmalısınız.

Şiltenin içi kadar, dış yüzeyi de önemlidir. Yün, ipek, keten veya doğal dokulu kumaşları, emicilik, hijyen ve sağlık yönünden tercih edebilirsiniz.

Şilte çeşitleri:

Yaylı şilteler: En yaygın kullanılan şilte tipidir. Kalitesi var olan yay sayısına göre değişir. Çelik yayalar lateks, pamuk veya poliüretan malzemelerle kaplanır.

Lateks şilteler: Sakız ağacından elde edilen lateks, doğal bir malzemedir. Sünger dolgusu hava sirkülasyonunu sağlar. Vücudun her noktasında aynı esnekliği yakalar.

Sentetik Şilteler: Poliüretan köpükten üretilen bu şilteler, anti-bakteriyeldir ve oldukça iyi nem emer. Alerjik kişiler için rahatlıkla önerilebilir.

Viscoleks şilteler: Isıya göre vücudun formunu alır. Böylece gece boyunca rahat ve esnek hareket etmenize olanak tanır. Genellikle diğer şiltelerin üzerinde konfor artırıcı olarak kullanılır.

İyi bir uyku için oda sıcaklığı 19 dereceyi geçmemelidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !