Dolgun göğüsler için mucizevi bitkiler

Daha büyük ve dolgun göğüsler birçok kadının rüyalarını süslese de Dr. James Duke “Yeşil Eczane” adlı kitabında, hiçbir zaman göğüs büyütmeden yana olmadığını söylüyor. İşte daha büyük ve dolgun göğüsler için mucizevi bitkiler…

“Eğer gazete okuyorsanız, silikonlar hakkında birçok tartışma olduğunu biliyorsunuz demektir. Birçok kadın ve bilim insanı, silikonların tehlikeli olduğunu savunurken, bunların karşısındakiler silikonların ciddi bir risk içermediğini söylüyor. Ancak kızım gelip göğüslerini büyütmek istediğini söylerse, ona mutlaka doğal yolları denemesini söylerim. Çünkü doğada göğüsleri makul oranda büyütmeye yarayabilecek bitkiler var.” diyor Dr. Duke.

Deneyen kadınlar şaşkın

Dr. Duke, bu konuda yazdığı makaleyi ve sonuçlarını şöyle anlatıyor:

“Yazımda, çemen otununun diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tuttuğunu ve kadınların göğüslerinin büyümesine neden olduğunu gösteren bir araştırmayı özetlemiştim. Yazının yayınlanmasından bir süre sonra ulusal herbalistler toplantısına davet edildim. Havaalanında karşılaştığım bir bayan bana şu hikayeyi anlattı. O ve arkadaşları, birkaç ay önce bitkisel gıdalar festivalinde tatlarına bakmak için birçok tohum filizi satın almış. Tohumlardan bir tanesi de çemen otuymuş. Kadınlardan biri, yediği birkaç porsiyon çemen otu filizinden sonra göğüslerinin daha büyük göründüğünü fark etmiş. Gruptaki arkadaşlarından bir tanesi, benim yazdığım makaleyi eline tutuşturuncaya kadar da neler olup bittiğini anlayamamış.”

Göğüs büyüten bitkiler

Çemenotu (Trigonella foenum-graecum)
Çemenotu tohumları yüksek oranlarda diosgenin (kadın cinsiyet hormonu östrojenin yarı sentetik formunu elde etmek için kullanılan kimyasal) içerir. Östrojenin başlıca iki etkisi göğüs büyümesiyle ilgilidir. Hormon, göğüs hücrelerinin büyümesine yol açar ve su tutulmasına neden olur.

Gerçekten de, birçok kadının doğum kontrolü için aldığı ve östrojen içeren hapların yan etkileri, göğüslerde büyüme hissi ve vücutta su toplanmasıdır. Çemenotu tozuyla göğüslere masaj yapmak denemeye değer bir başka yöntemdir. Çünkü göğüs dokuları bitkisel kimyasalları belli oranlarda emer. Çemenotunun tohumlarını veya filizlerini blenderda öğütün. Az bir miktar bitkisel yağla karıştırıp, karışımı macun gibi uygulayın.

Rezene (Foeniculum vulgare)
Rezene de yüz yıllardan beri süt artırıcı olarak kullanılan bitkilerden bir tanesidir. Çemenotunu tamamlayıcı olarak Bustea çayının içine rezene de ilave edebilirsiniz. Ancak kesinlikle rezenenin yağını kullanmayın çünkü rezene yağı düşüğe neden olabilir ve bir çay kaşığından fazlası da zehirlenmelere yol açabilir.

Cüce Palmiye (Serenoa repens)
Günümüzde bu bitkinin en iyi bilinen etkisi erkeklerde prostat bezinin büyümesini engellemesidir. 100 yıl önce ‘cüce palmiye’ halk arasında göğüs büyütücü olarak bilinmekteydi. Doğal şifa uzmanları bitkiyi bu amaçla halen öneriyor. Birçok insan bitkinin standartlaştırılmış kapsüllerini ya da alkol özütlerini kullanıyor. Cüce palmiyenin kullanımı için prospektüsünü dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

Yabani Hint Yerelması (Dioscorea villosa)
İşte östrojen etkisiyle ünlenen bir başka bitki daha. Ben bu bitkiye asla büyük bir ilgi duymadım, çünkü veri tabanımdaki bilgilere göre içerdiği diosgen, çemenotuna oranla yok denecek kadar azdır. Fakat bu bitkinin merhemini yapan bazı uzmanların çalışmalarına saygılıyım. Çünkü, bu merhemi kullanan kadınlar istediği sonucu elde ediyormuş. Merhemi yapmak için kökün dış kabuklarını soyun ve blenderde macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

Kimyon (Cuminum cyminum)
Hem kimyon-un, hem çörek otunun (siyah kimyon) meme dokularını geliştirdiği, hayvanları üzerinde yapılan araştırmalarla ortaya koymuştur. Kimyonu çayınıza katabilir, yemeklerinizde bolca kullanabilirsiniz.

Dr. James Duke

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !