Hamile giyimindeki 5 hata

Hamilesiniz diye kendinizi salmanız, stilinizi bir kenara bırakmanız, giysi alışverişini sürekli ertelemeniz veya bosbol giyinmeniz gerekmez. Sadece birkaç hatadan uzak durarak, hamileyken de oldukça şık ve çekici olmanız mümkün.

Hamileyken şık olmayacaksınız diye bir şey yok! Haklısınız; fazlalaşan kilolarınız, artan ödemleriniz, değişen vücut kıvrımlarınız nedeniyle giydiklerinizin üzerinde güzel durmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Ama sizin bu görüşünüzü değiştirmek üzere birkaç hile veriyoruz okurlarımıza. Hamile bedenlerine sahip koleksiyonlardan giyinip şık da olabilmeniz için dikkat etmeniz gereken sadece birkaç detay var. En önemlisi ise “yapmamanız” gereken moda hataları! 

Özellikle hamilelik süresince hayranlık duyduğumuz Halle Berry’nin stilini örnek almanızı tavsiye ediyor ve anne adaylarıyla kaçınmaları gereken hataları paylaşıyoruz.

Hata 1: Kendi stilinizi unutmak

Hamilelik öncesi gardırobunuz nasıldı? Salaş jean’ler ve dökümlü tişörtlerle dolu rahat bir stil mi? Ya da çiçekli elbiseler ve minik hırkalarla romantik bir stil mi? Kişiliğinize göre sahip olduğunuz stili hamilesiniz diye terk etmek zorunda değilsiniz. Yani artık hamile koleksiyonlarından giyineceksiniz diye gardırobunuzu uzun ve bol hamile elbiseleri ile doldurmanıza gerek yok. Hamilelere özel koleksiyonlar üreten markalar veya şimdiki vücudunuza oturabilecek bedenlere sahip kıyafetler arasından sizin stilinizi yansıtan parçaları bulun ve toplayın.

Hata 2: Hamile giysi alışverişini fazla ertelemek

Her zaman okurlarımıza önerdiğimiz genel bir tavsiye bir şeyleri “ertelememek”tir. Aynı şekilde hamile kıyafetleri için çıkacağınız alışverişi de ertelememenizi öneriyoruz. Çünkü ne kadar erken bu kıyafetleri almaya başlar ve ne kadar erken o heyecanı yaşarsanız o kadar erken alışmış olursunuz. Biliyoruz, karnım iyice büyüsün, kalçam iyice şişsin diye bekliyor olabilirsiniz; ama biz bu tabuyu yıkın ve hamile giyiminin keyfini bir an önce çıkarmaya bakın!

Hata 3: Bir seferde tüm kıyafetleri almak

Yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri de bir kere alışverişe çıkıp tüm kıyafetleri bir anda almanız. Yani “Nasıl olsa hamileliğim boyunca ne giyeceğim belli, hepsini bir kerede alayım” diyorsanız bu bakış açısından hemen vazgeçin. Çünkü az önce de söylediğimiz gibi, hamileyken de aynı eskisi gibi stilinizi koruyacak, dilediğiniz gibi alışveriş yapacaksınız. Ayrıca 21. hafta ile 28. hafta arasında vücudunuzdaki değişimleri unutmayın. Dolayısıyla tek seferde alışveriş yaptığınızda kıyafetlerin birçoğunu kullanamayacak ve boşuna almış olacaksınız. Elbet temel birkaç parçayı tek seferde alabilirsiniz; ama dediğimiz gibi asıl zevkinize ve o anki bedeninize uygun kıyafetleri hamileliğiniz boyunca keyfini çıkara çıkara alın.

Hata 4: Çadır gibi giyinmek

Çadır gibi derken tepeden vücudunuzu sarmaya başlayıp, karnınıza geldiğinde hafiften genişlemeye başlayıp, aşağılara doğru iyice bollaşan elbise modelleri hamileliğiniz boyunca sakınmanız gereken bir giyinme stilidir. Bu şekilde özellikle kalça bölgenizdeki kusurları sakladığınızı düşünürsünüz, evet kaparsınız belki, ama genel olarak bakıldığında çok daha iri gözükebilirsiniz. Elbette bazı kıvrımlarınızı kapamak isteyeceksiniz ama ona göre uygun modeller seçmenizi ve elbiselerinizi mutlaka takı, fiyonk veya büzgü gibi detaylarla hareketlendirmenizi öneririz.

Hata 5: Kendinizi şımartmamak

Kendinize olan güveninizi artırdığınızda, kendinizi şımarttığınızda; kısacası kendinizi hissettiğinizde bu tamamıyla dış görünüşünüze de yansıyacaktır. Asla kendinizi salmayın; az önce de bahsettiğimiz gibi “nasıl olsa hamileyim” düşüncesini aklınızdan tamamıyla çıkarın. Aynı eskisi gibi, hatta şimdi daha fazla, bakımınızı yapın. Bir kadını her ne olursa olsun en iyi hissettiren şey bakımlı olmasıdır; bunu hepimiz biliyoruz. Düzenli manikür ve pedikürünüze gidin, saçlarınıza dilediğiniz kesimi uygulayın, makyajınızı yapın ve gardırobunuzun kapağını neşeyle açın!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !