Estetik ameliyatlar için ideal aylar

Yaza daha güzel girmek isteyenler dikkat! Estetik operasyonlar için en ideal zaman şimdi!

Estetik ve Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu estetik işlemler için seçilen mevsimin önemli olduğunu belirterek, her mevsim estetik operasyonların yapılabildiğini ancak yaz aylarına girmeden yapılan operasyonların sağlık ve iyileşme açısından önemli avantajları olduğunu açıkladı. 

Burun ameliyatı için en ideal zaman 
Burun dahil bütün estetik ameliyatlarda en ideal zaman kış ve bahar aylarıdır. Çünkü genel olarak estetik ameliyatlardan sonra cildiniz güneşe karşı hassaslaşacak ve 1-1,5 ay sıcak ve yakıcı güneşten korunmanız gerekecektir. Bu işlemlerin kış ve bahar mevsiminde yapılması, daha az ödem oluşması nedeniyle çok önemlidir. Ayrıca Şubat veya Mart ayında yapılan burun operasyonları Haziran ayında tam anlamıyla iyileşme göstereceği için daha çok tercih edilmelidir. Operasyon sonrası izlerin geçmesi için de yeterli süre olacağından kişi yaz mevsimini daha pürüzsüz ve taze bir cilt ile karşılar. 

Yüze dikkat! 
Özellikle yüz bölgesine işlem yaptıranların bahar ve kış aylarını tercih etmeleri daha doğru olur. Örnek olarak, lazerle leke tedavisi ve yüz gençleştirme işlemleri yaptıranların üç ay güneşten korunmaları gerekir. Diğer estetik operasyonlarda da morluklar geçtikten sonra bile güneşlenmek ciltte kalıcı güneş lekelerine neden olur. 

Kombine ameliyatlar için tam zamanı 
Her estetik uygulama ameliyat olmamakla beraber, büyük estetik ameliyatları yaz mevsiminde yapmaktan çekiniyoruz. Yazın yapılacak ameliyatlar hastanın durumuna ve sağlık koşullarına uygun olmayabilir. Yüz germe ile birlikte karın germe ameliyatının veya meme ile karın ameliyatının birlikte yapılması gibi. 

Ayrıca "liposuction"da da hastaya korse giydirmek zorunda kaldığımız için sıcaklar onları zorlayabiliyor. 

Yüz germe, göğüs küçültme veya dikleştirme gibi hem ameliyat süresi uzun, hem de dokunun alınmasına neden olan ameliyatların da hastanın metabolizmasını bozabildiği için yazın yapılmamasını tavsiye ediyoruz. Çünkü sıcak hastayı olumsuz etkiliyor. Ayrıca sıcak havada kanama ve enfeksiyon riskide artıyor. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !