Parfüm… Adı bile etkileyici!

Ten kokunuzla birleşen, diğer bir deyişle vücudunuzda dans etmeye başlayan parfümün, o anki ruh halinizi ele verdiğini biliyor muydunuz?

Parfüm… Adı bile etkileyici! İnsanda; tutku, aşk, seks, eğlence, bazen de tam tersini, hüznü çağrıştırıyor. Kadınların daha çok meyvemsi, erkeklerin ise fresh kokulu parfümleri tercih ettiğini biliyor muydunuz? Daha çok geceleri kullanılan baharatlı kokuların ise karşı cinsi etkilediğini…

Bingo Lovely serisinin yaratıcılarından Parfüm Geliştirme Müdürü David Beilvert ile koku ve parfümler üzerine konuştuk:

Parfüm deyince sizin aklınıza ne geliyor?
Daha gizemli, daha hislere dokunan, daha sıcak kelimeler geliyor aklıma… Ama bu, kokuya göre de değişir elbette.

Sizin parfümle tanışma hikayeniz nasıl oldu?
Küçüklüğümden beri ilgim vardı kokulara aslında. Parfüm şişelerini açıp koklardım. Sonra gözlerimi kapatıp o kokuyu bulmaya çalışırdım. Benim için bir tür oyundu. Bir parfüm firmasında çalışmaya başladım. Ardından da bu konuda kendimi geliştirmeye başladım.

Kullandığımız parfüm kişiliğimizi ele verir mi?
Tam anlamıyla anlamak mümkün değil elbette. Ama belki o günkü modunuzla ilgili ipucu verebilir. O gün sürdüğünüz koku citrus(limon, portakal gibi) doğrultusunda ise; enerjik ve çok canlı olduğunuzu düşünebilirim. Vanilaylı ve daha gurman bir koku ise gizemli, duygusal ve hassas olduğunuzu düşünebilirim. Mevsimlere göre de değişebiliyor aslında.

Türkiye’deki kullanıcılar, iyi bir parfüm kullanıcısı mı? Hep aynı parfümlerin adı geçiyor gibi…
Tüm dünyada bu böyle. Aslında insanların tercihinde reklam çok önemli. Markanın kullandığı görsel ve şişe de çok önemli. Türkiye’de genelde aynı markaların tercih edilmesinin nedeni, belki de Türkiye’de bu markaların daha çok tanıtım yapması olabilir.

Parfümün vücutta kalıcı olması için bize önereceğiniz ipuçları var mı?
Parfümün kalıcı olması için aynı serinin vücut losyonunu kullanabilirsiniz. Daha yoğun bir koku sağlar.

Kadınları ve erkeleri etkileyen belli birkaç koku var mı?
Aslında kadın erkek kokuları, birbirinden çok farklı hammaddelere sahip değil. Şimdilerde çok meyvemsi kokuları erkek, daha baharatlı kokuları da kadın parfümlerinde bulabilirsiniz. Belirgi tarifleri yok ama doğru karışımları bulmak önemli.

Mesela Dior’un erkekler için olan bir parfümü çok feminen kokular içeriyor ama çok etkileyici. Lavanta ve iris çiçeğinin kokusu var. Hatta bu sabah bunun bir örneğini yaşadım. Oteldeki garsonlardan biri bu kokuyu sürmüştü, çok etkileyiciydi. Özellikle Amerikalı kadınlar daha vanilyalı, daha meyvemsi, erkekler ise daha fresh ve temiz kokuları severler.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !