İşte stil görünmenin basit kuralları

Stil sahibi olmanın ve görünmenin kurallarını biliyor musunuz? Bu önerilerle tişört ve jean'le bile stil sahibi görünmek mümkün...

Stil sahibi olmak konusundaki bu yazı hepimiz için güzel önerilerle dolu...

''Stil görünmek modayı bire bir takip etmek anlamına gelmez. Herkesin kendine göre bir tarzı ve kıyafeti taşıma şekli vardır. Baştan aşağıya trendi kıyafetler giyerek stil oluşturulmaz, bu zaten kolaya kaçmaktır. Ama tişört ve jean'le bile stil sahibi görünebilirsiniz. Nasıl mı? 

Kendinize doğru bir planlama yaparsınız yoğun temponuz içinde hem alışverişinizi pratik hale getirebilirsiniz, hem de stil görünebilirsiniz. 

Belirli parçalara yatırım yapmak, kârlı alışverişe yönelmek ve trendlerden yararlanmak, kısacası modayı eğlenceli hale getirmek sizin elinizde. 

İçinizden geldiği gibi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle giyinin trendi ve stil görünmek uğruna modayı bu kadar ciddiye almayın. Ne hep trendlere bağlı kalın ne de hep klasik parçalara yatırım yapın. 

Stil görünmek kendinize özgü bir şeydir, birilerini taklit ederek stil oluşturulmaz. Kendi tarzınıza uygun, sizi yansıtan kıyafetlerle stil görünebilirsiniz ve en küçük ayrıntıyla bile farkınızı ortaya koyabilirsiniz. 

Unutmayın önemli olan kıyafetin içinde kendinizi iyi hissetmenizdir. İşte sizlere stil görünmenin basit kuralları:

1. Görünüme yatırım yapın

Gardırobunuzu tamamen sezonun ‘in’ parçalarına göre organize etmeyin. Görünümünüzü bir bluz ya da bir elbiseye göre oluşturmayın, her zaman bir bütün olarak düşünün. 

Kendinize uygun görünümleri her şeyiyle düşünün; tek bir parçaya değil, görünüme yatırım yapın. 

Aldığınız herhangi bir parçayla nasıl kombin yapacağınızı aklınızdan geçirin. Sezonun farklı bir tarzı sizin stil görünmenize yardımcı olabilir, bunu yakaladıktan sonra kendi gardırobunuzdaki diğer parçalarla bu yeni tarzı karıştırabilirsiniz.

2. Yaşa göre giyinin

Yaşa göre stil oluşturmak doğru bir yöntemdir, ancak belirli sınırlar içinde kaçamak yapmak her kadının en doğal hakkıdır. 

Yaşınız 40 diye mini etek giymiyorsanız kendinize haksızlık ediyorsunuz, eğer bacaklarınız düzgünse mini eteği çok şık taşıyabilirsiniz. 

Önemli olan yaşa göre giyinmenin belirli sınırlamaları dışında stil görünmek için kendinize yakışanı giymektir.


3. Siyahtan vazgeçmeyin

Siyah parçaların sofistike ve tarz bir havası vardır. Siyahınmodası hiç geçmez ve her kıyafetin siyah tonları klasik bir tarzın temsilcisidir. Stil görünmek için siyah parçalara yatırımyapmak akıllıca olabilir. Ancak siyahı en asil şekilde taşımak için kaliteli parçalara yatırımyapmalısınız.


4. Modayı takip edin
Modayı iyi kullanmayı bilmelisiniz, modanın sizi yönlendirmesine izin vermemelisiniz. Sezon trendlerine göre alışveriş rotanızı belirlerseniz yaptığınız alışverişin 1 ay sonra boşuna yapılmış olduğunu fark edeceksiniz. 

Bu yüzden genel olarak modayı takip edin, tüm sezonlara göz atın. Bir kaç sezondur trend olan ve artık klasikleşmeye yüz tutan görünümlerden esinlenebilirsiniz. Bunlardan yola çıkarak kendi tarzınızı oluşturabilir, gardırobunuzdaki parçalarla yeni aldığınız parçaları farklı şekillerde kombinleyebilirsiniz.

5. Ayrıntılarla fark yaratın

Stil görünmek farklı görünmeyi beraberinde getirir. İddialı ya da marjinal tarzlardan bahsetmiyoruz. Demek istediğimiz kendinizden bir şeyler katmanız. Önemli olan ufak ayrıntılarla fark yaratmaktır. Farklı bir aksesuvarla hareketlendirdiğiniz elbisenizle farklı ve stil görünebilirsiniz.

6. Tarzınızı yaratın ve arkasında durun

Moda, trendler ve hazır önümüze sunulan görünümler çok cazip gelse de herkese uygun olup olmadığı tartışılır. Podyumda mankenler her şeyi başarıyla taşırken sokakta aynı başarıyı gösteren kadınlar azınlıktadır. Önemli olan trendi parçaların bizim kilomuza, boyumuza, ten rengimize ve tarzımıza uygun olup olmadığıdır. 

Bazı tasarımcılar belirli renklerden ve tarzlardan şaşmazlar; bunları bilip ona göre hareket etmek gerekir. Moda kurbanı olmamak, sezonun trendlerine kapılmamak için tarzınızın arkasında durmalısınız. Her sezon gelip geçici tarzlar mutlaka ön plana çıkar bunların önüne geçebilir ve kendi modanıza doğru bir yön verebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !