Güzel bir dekolte için işte çözümler


Estetik cerrahi, eskiden sadece yüzünüzdeki kusurları ve yaşlanma belirtilerini gidermek için yeterliydi.

Bugünlerde ise gelişen medikal estetik yöntemleri ve dolgu uygulamalarıyla, yaşlılık izlerinin en zor silindiği bölge olan boyun ve dekolte için sevindirici çözümler bulundu.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, yağ enjeksiyonları ve dolgu maddeleriyle, artık dekoltenin yaşı ele vermediğini söylüyor ve konuyla ilgili merak edilenlere ışık tutuyor.

Artık belirli bir yaştan sonra, dekolte giyinmekten kaçınmak tarih mi oluyor?

Zamanla sıkılığını kaybeden cilt, zararlı güneş ışınları ve yanlış kullanılan kozmetik ürünleriyle sarkmış, çizgi çizgi olmuş ve lekelenmiş bir görüntüye bürünür. Kadınlarda boyun estetiği ne kadar önemliyse, dekoltenin güzelliği ve estetik duruşu da aynı şekilde önemlidir. Yaşı kaç olursa olsun, kadınlar dekolte giymeye bayılır. Belli bir yaştan sonra bacaklarını, kollarını beğenmeyip saklasalar bile, dekolteden hoşlanmaya devam ederler ki biz de estetik tıbbın sağladığı imkanlarla kadınların bu arzusuna cevap verebiliyoruz artık. Evet, kadınlar ilerleyen yaşlarda da dekolte giyebilirler; artık boyunlarını, dekoltelerini gözlerden saklamak durumunda değiller.

Dekolte estetiği kimlere uygulanabilir?

Dekolte bölgesindeki tüm çizgilenmeler kadınlar için gerçekten rahatsız edici bir görüntü yaratıyor. Ayrıca dekolte bölgesinde oluşan yağ birikmesi sonucunda bu bölgelerde meydana gelen elastikiyet kaybı sebebiyle, deri zamanla aşağı doğru inerek vücutta dikkat çeken, kötü bir görüntü oluşturuyor. Uygulama, yaş almaya bağlı olarak az önce sıraladığımız şikayetleri olan, orta yaş ve üzeri kişilere yöneliktir. Ayrıca dış etkenlerden dolayı yara veya yanık izi kalmış kişilerde de başarılı sonuçlar alıyoruz.

Dekolte estetiği nasıl uygulanıyor?

Dekolte estetiği 4 basamakta tamamlanır. Bunlardan birincisi, kırışıklıklara dolgudur. Bu, dekolte bölgesindeki deri elastikiyetinin bozulmasıyla oluşan sarkma ve ince kırışıklıkları özel dolgu maddeleriyle doldurarak daha gergin ve pürüzsüz bir bölge elde edilmesi şeklinde açıklanabilir.

İkinci basamak, peeling'le canlandırmadır. Küçük peeling ajanlarıyla derinin canlanmasını sağlayarak, elastikiyetini artıracak işlemler uyguluyoruz. İleri derecede artmış çizgiler varsa, yağ enjeksiyonları yapılıyor.

Üçüncüsü meme estetiği. Dekolte problemleri eğer meme kaynaklıysa, her iki meme birbirine çok bitişikse; bu dekoltenin görüntüsünü de bozuyor. Bu durumda iki memeyi birbirinden uzaklaştırıcı ameliyatlar yapılarak, dekoltenin güzel olmasına yardımcı olunuyor.

Son basamak, botoks ve yağ enjeksiyonudur. Bu bölgeye botoks ve yağ enjeksiyonu da uygulanıyor. Botoks, dekoltenin daha gergin görünmesini sağlıyor, yağ enjeksiyonuyla da çizgiler yok ediliyor.

Operasyon sonrası ağrı veya iz gibi şikayetler oluyor mu?

Bu bölgeye uygulanan işlemler sırasında çok fazla ağrı olmuyor ve iz de kalmıyor. Fakat bu konuda işlemi yapacak olan kişinin estetik müdahalelerdeki uzmanlığı çok önemli. Hasta, referanslarını iyi bildiği, işinde başarılı doktorları seçmeli, araştırma yapmalıdır.

Dekoltedeki güneş lekelerini nasıl yok ediyorsunuz?

Bu lekeler, yaşlılık lekesi gibi durup, kişiyi yaşlı gösterebiliyor da...
Evet, dekoltede kadınların en çok şikayet ettiği konulardan biri de güneş lekeleri. Bilinçsiz güneşlenme ve kullanılan kozmetik ürünlerinin etkileriyle gitgide büyüyen lekeler için dekolteye deriyi soyucu işlemler yapılıyor. Küçük peeling'ler yapılmasıyla lekeler giderilerek daha düzgün bir yüzey elde edilmesi mümkün oluyor. İleri derecede olan lekeler, tıraşlama yöntemiyle gideriliyor. Ayrıca özel lazer uygulamalarıyla da bu sorun ortadan kaldırılıyor.

Peki ya kremler güzel görünümlü bir dekolte bölgesi için tek başına yeterli mi, yoksa mutlaka medikal estetik yöntemleri mi gerekli?

Kremlerin mutlaka ki faydası var. Düzenli uygulanan peeling kremleri, canlandırıcı losyonlar, kremler güzel ve homojen renkte bir dekolte için çok yardımcı olurlar. Ama belli bir yaştan sonra çökmeler ve kırışıklıklar başlar. Ayrıca aşırı lekelenmiş ciltte, kremlerden yüzde yüz düzelme sağlayacak etkili bir çözüm bekleyemeyiz. Benim tavsiyem, eğer dekolte bölgesinde ciddi bir yaşlanma belirtisi varsa, mutlaka kremlerle bakımla beraber medikal estetik yöntemleriyle doldurma işlemleri birlikte uygulanmalıdır. Ama o gün gelinceye kadar da dekolte bakımı ihmal edilmemelidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !