Cinsellik evliliğe hazırlar mı?

Cinsel ilişkinin evliliğe hazırladığı, sağlıklı olmanızı sağladığı doğru mu?

Şöyle bir  düşünüce, kendinize ya da partnerinize söylediğiniz veya size söylenen seksle ilgili çok sayıda 'bayat' yalan bulabilirsiniz. Bulamıyorsanız, aşağıdakileri okumak eğlenceli olabilir...

Seks sizi sağlıklı kılar

Seksin vücuda olumlu etkileri (mutluluk hormonu, hareket...) olduğu muhakkak. Seks sağlık açısından iyi, ama hastayken sizi iyi etmeyecektir (istisnalar olabilir). Hafife alınan grip gibi bulaşıcı hastalıkların cinsel ilişki sırasında daha hızlı yayıldığı herkesçe bilinen bir gerçek.

Seks evliliğe hazırlar

Evlilik öncesi cinsellik kişinin şahsi tercihidir. Evliliğe hazır olmak için öncesinde mutlaka cinsel birliktelik gerekmez. Kişinin kendisini hazır hissettiği zamanda sağlıklı bir cinsel hayat yaşamaya başlaması en doğrusu olacaktır. Gazeteport'un haberine göre, evlilik öncesi cinsel ilişkinin evliliğe hazırladığı ya da evlilik üzerinde olumlu etkileri olduğu/olmadığı yönünde kesin bir tespit yapılmış değil.

Seks aşkın tek kanıtıdır

Aşık olduğunuz kişi ona olan sevginizi cinsel ilişki yoluyla kanıtlamanızı istiyorsa, bunda ısrarcı davranıyorsa ve siz bunu istemiyorsanız fazla düşünmenize gerek yok: Koşarak uzaklaşın!

Seks, partnerinizin siz sevmeye devam etmenizi sağlar

Seksin son nefesini vermek üzere olan ilişkilerin devam etmesini sağladığı sık sık duyulabilir. Ama bir kişiyle sadece cinsel ilişkinizin devam ediyor olması, onun sizi her zaman seveceği anlamına gelmeyebilir. Başka bir deyişle seks, genel olarak aşkı satın alamaz. (İstisnalar olsa bile...) Ayrıca mükemmel cinsel hayatı olan çiftlerin ayrılması da sık duyulan bir şeydir.

Bir daha yapmayacağım

Kişinin sağlıklı bir cinsel yaşam sürdürmesi doğaldır ve bunun bir sürü güzel tarafı olduğu gibi, seks eğlencelidir de. Evet, seks olmadan yaşayamamak gibi bir durum olmasa da "Bir daha yapmayacağım" demek de çoğu zaman büyük bir yalandır.

Seks olmadan olmaz

Bu belki de seks hakkında söylenen en büyük yalanlardan biri. Vücutlarımız cinselliğe doğal olarak çok yatkın olsa da, bu bir kadının ya da bir erkeğin seks olmadan yaşayamayacağı anlamına gelmez. Elbette sağlıklı bir cinsel hayatın hem fiziksel hem de duygusal açıdan çok fazla yararı olduğu aşikar, ama seks sözgelimi su içmek gibi yaşamsal açıdan olmazsa olmaz bir olay değil.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !