Balayınızı tekrar yaşayın


Dışarıda buluşmaktansa evde randevulaşarak çok daha romantik bir gece geçirebilirsiniz.

Sevgilinizle ya da eşinizle romantik bir akşam geçirmek, dışarıda şık bir yemek yemeye bütçeniz yetmeyebilir. Belki de maddi olarak gücünüz yetse bile dışarıda gerçekleştireceğiniz buluşma düşündüğünüz kadar romantik bir atmosferde yaşanmayabilir. 

Peki o zaman ne yapacaksınız? Kendinizi bu zevki yaşamaktan mahrum mu bırakacaksınız? 
Romantik bir buluşma için çözüm sandığınızdan daha yakın bir yerde olabilir. Evde randevulaşmaya ne dersiniz? Hem unutmayın, romantik bir geceyi tamamlayacak ‘ateşli’ dakikalar için de ev ortamı her zaman daha uygun. 

Mesajla teklif edin 

İşe, partnerinize romantik bir cep telefonu mesajı atarak başlayın. “Şu tarihte ve şu saatte seninle özel bir akşam yemeği yemek istiyorum” temalı mesajınızın sonuna evin adresini ekleyin. Ya da telefon mesajı yerine küçük bir not yazarak paltosunun cebine atın. 

Evde romantik atmosfer 

Sonraki adım, evinizde romantik bir atmosfer yaratmak. Ev partileri ya da doğum günü gibi özel durumlar için sakladığınız şeyleri partnerinizle yaşayacağınız bu özel buluşmada kullanın. Neden özel olan her şeyi sadece arkadaşlarınıza sunasınız ki! 

Mesela, sadece özel davetlerde kullandığınız kadehler, mumlar, masa örtüsü, minderler, bu romantik buluşmanın özel atmosferini yaratmanızda size yardımcı olacaktır. Vazoyu harika çiçeklerle doldurmayı, etrafı mumla donatmayı ve tabii fonda romantik bir müzik çalmayı ihmal etmeyin. Birkaç küçük dokunuşla evinizin inanamayacağınız kadar romantik bir atmosfere kavuştuğunu göreceksiniz. 

Yemek hazırlığı 

Peki bu harika gece için ne tür bir yemek hazırlamalısınız? Elbette o güne dek hiç pişirmediğiniz bir yemeği denemek için evde randevulaşma gününü beklemek hiç de iyi bir fikir değil! Bunu başka bir güne saklayın. Tabii, her zaman pişirdiğiniz bir yemekten farklı olmasına da dikkat etmelisiniz. Mesela geceyi bir spagettiyle geçiştirmeyin. Her ne kadar sosunu özel olarak hazırladığınızı iddia etseniz de... Ne de olsa bu özel bir gece. Evdeki randevunuz için kırmızı et türü bir yemek ve tabii yanında da kırmızı şarap iyi bir seçim olabilir. Romantik bir tatlı servisini de unutmamalısınız. Çikolatalı fondü, fazlasıyla romantik ve sıcak duygular yaratabilecek bir tatlı seçimi. 

Kendinize özen gösterin 

Ev ve yemekler hazır, peki ya siz? Mutfakta yemek hazırlamaktan perişan olmuş halinizle karşılamayacaksınız onu, değil mi? Şu özel davetler için ayırdığınız, ama eşinizle ya da sevgilinizle baş başa olduğunuzda giymeye kıyamadığınız elbiseniz ne güne duruyor? En güzel giysinizi arkadaşlarınıza saklamak yerine eşiniz için giymenizi tavsiye ediyoruz. Abartılı olmayan güzel bir makyaj ve şekillendirilmiş bir saçla hazırlanın geceye. Ardınızda hoş kokulu bir rüzgar bırakmak için sürün parfümünüzü. 

Bu özel buluşmayı, gerçekleştireceğiniz romantik akşam yemeğinin ardından eğlenceli hale getirmeye ne dersiniz? 

Eski videolar ile fotoğraflara bakın 

Düğün videonuzu ya da çocukluğunuzda çekilmiş bir videoyu veya mezuniyet videosunu izlemek, inanın sandığınızdan çok eğlenceli olacak. Buna bir de eski fotoğraf albümlerini karıştırmayı eklerseniz, epey güleceğiniz garanti... Belki bu nostalji biraz hüzün de getirebilir, ama bu hüznü birlikte yaşamak da hoş olmaz mı? 

Oyun oynayın 

Belki bugüne kadar hep kaçtıysanız bu defa kendinizi rahat bırakın ve iskambil oyunları, scrabble ya da video oyunlarından zevk almaya bakın. Çoğumuz bu oyunlardan sadece erkeklerin hoşlandığını düşünsek de aslında baş başa oynanan her oyun, bize de eğlenceli dakikalar vaat ediyor. 

Evde sinema seansı 

Bu özel gece için birkaç DVD satın alın ya da kiralayın. “Aşk Engel Tanımaz”, “Lolita” ve “Annem Hakkında Her Şey”, bizim tavsiye ettiğimiz, hoş zaman geçirmenizi sağlayabilecek filmlerden bazıları. Yanında patlamış mısırla film izleme keyfinizi taçlandırmak da size kalmış! 

Evde piknik yapın 

İçine sizin ve partnerinizin en sevdiği yiyecekleri doldurduğunuz piknik sepetini yere sereceğiniz bir battaniyenin üzerine koyarak piknik keyfi yaşayabilirsiniz. Ya da şahane yiyeceklerle dolu piknik sepetiyle yatakta zaman geçirebilirsiniz. 

Dans edin 

Kim demiş dans etmek için bir gece kulübüne ihtiyaç olduğunu? Fonda çalacağınız dans müziği, evin salonunda boş bir alan yeterli bunun için. 

Küvet keyfi 

Romantik akşam yemeğinizi aynı tatta sürdürmekse niyetiniz, bol köpüklü bir küvet keyfine ne dersiniz? Fonda romantik bir müzik, yanınızda birer kadeh şarap… Gerisi size kalmış! 

Balayınızı tekrar yaşayın 

Tıpkı cicim aylarınızdaki gibi bir tam günü ve geceyi yatakta geçirerek birlikte olmanın tadını çıkarın! 

Kaynak: pudra. com

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !