Ömür boyu süren aşkın sırrı

click to zoomUzmanlar, uzun soluklu beraberliklerin ve ömür boyu süren aşkların en önemli sırrının, çiftlerin aynı dili konuşması olduğunu belirtiyor ve aynı dili konuşabilmek için yapılması gerekenleri sıralıyor…

Aynı dili konuşabilmek için; ilişkinize emek harcamalı, ‘biz’ duygusunu geliştirmeli ve güçlü olmalısınız…

Hiçbir ilişki sadece mantık üzerine kurulmaz… Aynı şekilde, sadece aşk da mutlu olmaya yetmez. Kadın erkek ilişkisi, dünyanın en zor işidir ve uyulması gereken kuralları vardır. Bir ilişkiyi başarıyla sürdürmenin ilk şartı da aynı dili konuşmaktır.

İşte aynı dili konuşmak için uygulanması zorunlu taktikler…

Hayalci olma
“Aramızda iktidar problemi olmasın şekerim” gibi girişimler, tamamen hayalcidir. Onu sonsuza dek aynı dozda sevmen de imkânsız. Gerçekçi olmalısınız.

Kendin ol
Karşındakinin kendisi olmasına izin vereceksin; en sana uymayan yanlarını bile budamaya kalkmayacaksın. Sen de uyum sağlamak için kendini eksilten bir çabaya girişmeyeceksin. Bu, hiçbir zaman sandığın kadar iyi olmaz; her zaman çok daha kötü olur.

Kişiliğini yıpratma
Hiçbir kavgada, onun kişiliğini yıkacak şeyler söylemeyeceksin; onun zaaflarını kavgada koz olarak kullanmayacaksın. Sevdiğin insanla, “yenmek” için kavga etmeyeceksin.

Destekçisi ol
Üçüncü kişilerin yanında ve üçüncü kişilere karşı, onu tutacaksın! O haksız olsa bile…

Güçlü ol
Kendi problemlerin karşısında güçlü olmalısın. Sorunlarını onun üstüne yıkma. O senin psikologun değil, sevgilin.

Emek harca
İlişkinin ihtiyaçlarını hassas bir görü ile saptamaya çalışacaksın. Onun yalnız kalmaya ihtiyacı varsa, tepesine binip sevgi performansları sergilemeyeceksin.

Öğren
Birlikte yeni şeyler görmeye, öğrenmeye, yeni maceralar yaşamaya bakacaksın. İlişkinin enerjiye ihtiyacı varsa, kendini olayların akışına bırakmayacaksın.

Enerji kat
Birbirinize çok yapışıp kaldığınız anlarda, derhal ufak çaplı tek başına yaşama antrenmanları yapacaksın. Ona da yaptıracaksın! Bu, ilişkiye yeni enerji girişi sağlamaya yardımcı olacaktır.

‘Biz’ duygusu
Kanepede uzanıp yaptığınız dedikodularla, komik küçük sohbetlerle, sadece ikinizin anlayacağı bir dil ve bu dilin etrafında iki kişilik bir evren kuracaksın. Dünya işleri zaten ağır; sen elinden geldiğince hafifleteceksin!

Dikkat et
En önemli şey ilişkiniz değildir. En önemli şey, o ve sensin; ayrı ayrı… İkiniz de birer insansınız. Aynı dili konuşmak için onu ve kendini olduğun gibi kabul etmeye dikkat et.

Kaynak: sağlıkvegüzellik.net

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !