Güzellik kreminizi kendiniz yapın

Aktarlardan temin edeceğiniz bitkisel ürünlerle yapabileceğiniz cilt bakım kremleri ve losyonlar, cilt bakımı ve güzelliğinizi korumak için en ideal ve ekonomik çözümlerin başında geliyor. İşte doğal bitkilerle evde yapabileceğiniz güzellik kremleri…

Bilim dünyası yaşlanmayı geciktirmek için birbirinden mucizevi ilaçları üretmeye devam ediyor. Ancak bu kremler, losyonlar ve maskeler, çözümü olmayan yan etkilere yol açabiliyor. Bu nedenle en iyisi kendi kreminizi, losyonunuzu ve maskenizi kendiniz yapmanız. Bunun için bir aktara gitmeniz yeterli. İşte onlardan birkaçı:

Temizleme kremi
Yağlı ciltleri temizlemek için kullanılan limonun, aynı zamanda kırışıklıkları düzeltme ve mikropları kırma gibi nitelikleri bulunur. Sabah ve akşam yüze bir pamuk yardımıyla hafifçe sürülen limon, cildin daha temiz olmasını sağlar. Yağlı cildin sorunlarından olan akne ve siyah noktalar, düzenli limon bakımı sayesinde yok olur. Temizleme işlemi sırasında cilde çok fazla basınç uygulanmaması cildin tahriş olmasını önler.

Biberiye losyonu
Kuru biberiye yaprakları kaynar suyla iyice haşlanır. Kaynatılan yapraklar 1 saat demlendikten sonra süzülerek bir pamuk yardımıyla cilde uygulanır.

Haşhaş losyonu
Kuru haşhaşın çiçekleri yarım litre suda iyice kaynatılır. Daha sonra yaklaşık olarak bir saat demlenmeye bırakılır. Elde edilen karışım ile cilt temizlenir. Akşam uyku öncesi yapılan bu işlem cildin kendisini yenilemesine ve tazelemesine yardımcı olur.

Yeşil çay losyonu
Porselen bir demlik içerisinde yeşil çay demlenir. Daha çukur bir kaba aktarılan demli çayın içine bir yumurtanın sarısı, bir tatlı kaşığı çiçek balı ve 10 miligram gliserin eklenir. (Gliserini eczanelerden reçetesiz alabilirsiniz) Elde edilen bu karışım iyice karıştırıldıktan sonra yüze ve dekolte bölgesine bir pamuk yardımıyla masaj yapılarak sürülür.

Gliserin losyonu
25 miligram içme suyuna, 5 miligram gliserin eklenir. Yapımı oldukça basit olan bu losyon cildi nemlendirmek için en uygun karışımlardan biridir.

Maydanoz losyonu
Yarım demet taze maydanoz yarım litre suda kaynatılır. Kaynatılan maydanoz 1 saat boyunca demlenmeye bırakılır. Maydanozlu bu losyon yüz temizliğinde harikalar yaratmaktadır.

Portakal losyonu
Her tür cilt için idealdir. Bir fincan rendelenmiş portakal kabuğunu, bir kepçe gül suyunu, bir kaşık safa çiçeğini ve saf suyu bir şişede iyice çalkalayarak karıştırın. Sonra 24 saat bekletip cildinize sürün.

Hindistan cevizi ve kakao losyonu
Kuru ciltler için mükemmel bir karışımdır. Yapımı oldukça basit olan bu losyonun içine 5 miligram kakao ve 5 miligram hindistan cevizi yağı koyulur. Elde edilen karışım bir pamuk yardımıyla tüm yüze ve dekolte bölgesine sürülür. Ellerinizle yumuşak dokunuşlarla yaklaşık olarak 5 dakika masaj yapılır. Daha sonra ılık su ile cilt temizlenir. Duşlardan önce yapılması tavsiye edilir.

Kaynak:saglikveguzellik.net

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !