Evlilik ateşinizi asla soğutmayın

Aşk ve evlilik uzmanları, erkekler de tıpkı yemek gibi olduğunu, bu nedenle de onları iyi pişirmek için bazı tariflere dikkat etmek gerektiğini belirtiyor.

Koca şeçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın görünümü geçerlidir. Bunun için çarşı – pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri, kapınızın önüne gelenlerdir.

Erkeklerin çoğu, ‘pişirilme’ sürecinde yanlış işlem gördüklerinden niteliklerini kaybeder.

Onları huzur ile bağlayın

Kocalar da karides ve ıstakoz gibi canlı canlı pişirilirler. Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için “görev duygusu” adlı zayıf iplikten çok, “huzur” adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.

Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak, ateşe oturtulur. Köpürerek taşması halinde, kaygılanılmamalıdır.

Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir. Özellikle sirke ve karabiber yerine “öpücük” adı altında bir şeker konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir. Ancak bunlar da diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır.

Yumuşaklığını kontrol ederken, sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için, arada bir hafifçe karıştırılmalıdır. Aslında, kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.

Ev ateşi asla soğumamalı

Böyle pişirildiği zaman, size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır. Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış “koca”, mutlu bir ömür boyunca tadını korur.

Kaynak: e- guzellik. net

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !