Zor karar; evlilik mi ayrılık mı?

Gençler, uzun süren birlikteliklerle birbirlerini iyice tanıdıktan sonra bir seçim yapmanın zamanı gelir; ya evlilik ya da ayrılık! Peki, bu kararı nasıl vereceksiniz? İşte size hayatınızın en önemli kararını verirken yardımcı olacak tavsiyeler…

Uzun zamandır süren duygusal bir ilişkiniz var. Aslında mutlusunuz, ama yaşınız ilerledikçe ister istemez bir yol ayrımına geldiğinizi hissediyorsunuz. Ya evleneceksiniz, ya da ayrılacaksınız. Peki, bu önemli tercihi nasıl yapacaksınız? İşte, hayatınızın kararını verirken size yardımcı olacak bazı tavsiyeler…

Öncelikle fikrini öğrenin

En önemlisi, karşınızdaki erkeğin evlenmek isteyip istemediğini öğrenmek. Erkeklerin çoğu, evlilik lafını duyar duymaz arkalarına bakmadan kaçarlar. Çünkü kendilerini hayat boyu bir kadına bağlanma düşüncesine hazır hissetmezler. Ama endişelenmeyin, tabii ki evlilik hayatına ve aile fikrine farklı bakan, hatta bu konuda oldukça hevesli erkekler de var. Sizin yapmanız gereken, sevgilinizin bu konudaki fikirlerini kendi gözlemlerinizden yararlanarak öğrenmek…

Şüpheler varsa dikkat

Onunla şimdi çok mutlu olabilirsiniz, ama belki de evlenince bu büyü bozulacak. Kendi duygu ve düşüncelerinizi de çok iyi tartmalısınız.
Hayattaki öncelikleriniz neler? Evlendikten bir süre sonra çocuk konusu gündeme gelirse ve siz de kariyerinizin doruk noktasında olursanız ne yapacaksınız? 2 kişilik bir hayatı çekip çevirebileceğinizden emin misiniz?
Ne kadar modern bir çift olursanız olun, sonuçta evlenince özgürlüğünüzün bir bölümünü kaybedeceksiniz. Bu sizin için ne kadar önemli? Bütün bu soruları dürüstçe yanıtlayın ve eğer bu yeni hayat konusunda içinizde en ufak bir şüphe varsa, bu işe girmeyin.

Başka bir gözle bakın

Şimdiye kadar sizin tatlı, romantik, eğlenceli, esprili ve şefkat dolu sevgilinizdi. Fakat acaba karakter olarak evlenmeye uygun bir erkek mi?
Bugüne kadar sevgilisi olarak belki dikkat bile etmediğiniz alışkanlıklarını, olaylar karşısındaki tepkilerini, evdeki düzenini, sevdiklerini ve sevmediklerini bundan sonra çok daha iyi gözlemlemelisiniz. Unutmayın ki evlenmeyi yarı gönüllü bir biçimde kabul ederse sizi suçlayacaktır.

Ayrılmak da bir seçenek

Eğer evlenmek istemiyorsanız, bu kararınızı açık açık söyleyin. Belki de evlenseydiniz bir süre sonra ilişkinizde ciddi çatlaklar oluşacaktı. Bu yüzden, evliliğe atılmadan önce kararlarınızı iyice gözden geçirin.

Ebedi aşk başka evlilik başka

Kabul edin, aşk ilişkilerinin çok garip, kendine has bir doğası var. Evliliğin kurallarıysa apayrı. Sevgilinizle gül gibi geçinip giderken günün birinde artık bu kadarının size yetmediğini, daha farklı beklentiler içine girdiğinizi fark ederseniz şaşırmayın.

Bu durumda ilk yapmanız gereken şey, şunu görmek; Aşk, evliliğin belki de en önemli şartı, ama asla tek başına yeterli değil. Yani sonsuz aşka inanmak başka, evlenmeye kalkışmak başka. Bu kararı tabii ki onunla birlikte vereceksiniz, ama önce kendi kafanızı netleştirin.

İlişkinizdeki sorunları görün

Dışarıdan bakıldığında çok harika bir beraberliğiniz olabilir, ancak her ilişkide bazı sıkıntılar yaşanır. Onunla aranızda zaman zaman baş gösteren sorunların ilişkinizin ömrü konusunda ne kadar belirleyici olduğunu ancak siz bilebilirsiniz.
Bir kere gelecekten beklentilerinizin uyumlu olması şart. İlişkinizdeki sorunları görmezlikten gelmeyin ve bu tip konuları onunla konuşun. Birbirinize karşı net olursanız, birbirinize saygınızı kaybetmezsiniz.

Kaynak: e - güzellik. net

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !