Sonbaharda Saçlarda Kızıl Tonları

Yaz aylarını geride bıraktığımız şu günlerde saçlarda renkler kızıl tonlara doğru değişim gösteriyor. Yalnız saç rengini değiştirmek isteyen kadınların birden bire çok farklı bir ton uygulaması çok doğru olmaz. Kullanılan renge uygun olarak yavaş yavaş değişim düşünülmelidir.

Beğenilmediği takdirde daha koyu tonlara geçiş sağlanabilecek tonlar uygulanabilir.

Çok açık bir renkten koyu bir renge geçişte kendinize yabancılık hissedilebilir. Tekrar eski renginize dönmek zor olacağından daha doğrusu eski renginize tekrar boyamayı düşünmek saçınızın doğal yapısını bozacağından köklü değişimlerden kaçınmalısınız. Bilindiği gibi boya ile saç renginin açılması söz konusu değildir, saçlarınıza açıcı uygulanması ve yeniden boyanması gerekir. Bu işlem ile saçlarınızda istenmeyen sonuçlara sebep olabilir.

Saç boyama ve kimlerin hangi tonları uygulayabileceği konusunda hazırladığımız önerileri dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz. Kadınların güzelliğni bütünleştiren saçlarıdır ve sağlıklı saçlara sahip olmak renk değişiminden daha önemlidir.

Kimler kızıl ton boyatabilirler?
Kızıl rengi boyamadan önce ten renginize uygun olabilecek kızıl tonlarını çok iyi inceleyerek belirlemelisiniz. Kuaförünüz bu konuda size yardımcı olacaktır. Aynı şekilde saçlarınızı kızıla boyadıktan sonra da kıyafetlerinizde hangi renkleri seçebileceğinizi ve uygulayacağınız makyajınız da kullanılacak tonları için yine kuaförünüzde makyaj uzmanından yardım alabilirsiniz.

Beyaz tenli bayanlar:
Genel olarak kızıl tonlarının hepsi uygun olabilir. Beyaz tenli kişilerde saç modelinde dalgalı, düz, uzun, kısa ayrımı yapılmaz ve bakır tonlarını uygulayabilirler. Bir de yaşınızı olduğunuzdan büyük göstermeyecek şekilde kızılın her tonu tercih edilebilir. Yalnız, uyguladığınız kızıl rengin yanı sıra saçlarınızdaki yansımaya uygun ikinci kızıl tonlarıyla gölgelendirilmesi gerekir.

Buğday tenli bayanlar:
Ten renginize uygun olan boya renkleri, kızıl kahve ve kahve tonlarıdır. Yine saçlarda ışıltıyı sağlayacak kızıl tonları seçilmeli.

Esmer tenli bayanlar:
Esmer tenlii kadınlar kızıl tonları uygulamak isterlerse saçlarında uygulayacakları tonları belirginleştirmek için düz kesimleri tercih etmelidir. Katlı kesimlerden kaçınılmalıdır. Ayrıca seçilecek renkler koyu ten de koyu renk saç pek de tavsiye edilmese de kızıl kestane, viyole ve akaju uygulanabilir.

Tavsiye Edilmeyenler:
Kızıl tonlar herkese tavsiye edilmez. Bu gurupta olanlar, ten rengi dışında saçlarında problem yaşayanlardır. Saçlarınde erken ve yoğun beyazı olanlar ve yıpranmış saçlara sahip olanlardır. Böyle durumlarda boya pigmentleri kalıcı olmaz ve boya kısa zamanda akar.

Bu mevsimde sıkça rastladığımız saç dökülmelerine karşı ne gibi önlemler alınmalıdır?

Dökülmelerde endişe etmeden sorunun kaynağı araştırılmalıdır.

Tıbbi Sebepler:
Öncelikle hormon düzensizliği olup olmadığı ve tirod kontrolleri yapılmalıdır. Bu sorunlara sıkça rastlanmakta ve tedavi sonrasında şikayetler ortadan kalkmaktadır.

Gebelik ve Doğum Sonrası:
Gebelik ve doğum kadınlara özel bir durumdur ve bedende türlü değişimler sonucu şikayetlerle karşılaşılır. Kadınlarda gelişen dönemsel saç dökülmeleri hakkında bir kadın doğum uzmanına danışarak yardım almalısınız. Bu gibi durumlarda kullanılabilecek saç bakım ürünleri tavsiye edilir. Jel türü bakım ürünleri edinebilirsiniz. Yıkama sonrası saç diplerine masaj ile uygulanabilen ürünler uzman danışmanlar kontrolünde kullanılabilir.

Diyet Sonucu Oluşan Dökülmeler:
Tüm kadınların fazla kilolarından şikayet ettikleri bilinir. Uyguladıkları diyet programları ise genelde saç dökülmelerine sebep olabilir. Bu durumda pp vitamini içeren ampuller önerilebilir. Yine saç diplerine masaj ile uygulanmaktadır.

Strese Bağlı Dökülmeler ve Dış Etkenler:
Teknolojinin bu kadar çok hayatımıza girmiş olması sağlığımızı da tehdit ediyor. Saçlarımızda doğal olarak etkileniyor. Ayrıca sigara kullanımı ve içilen ortamlarda bulunulması yine saç dökülmelerinde çok büyük etkendir. Saçlar ıslakken sigara içilmesinden kaçınmak gerekiyor. Bahsedilen dış etkenler, yeni çıkan saçlarda zayıflamaya ve zamanından önce dökülmeye sebep oluyor.

Saç diplerinde bulunan colagen maddesi esnekliğini kaybeder ve sertleşerek saç diplerine basınç uygular. Sonuçta ise yeni çıkan zayıf saçlar çok önce dökülür. Tedavi de aminexil ampulun saç diplerine masaj şeklinde uygulanması ile mümkün olabilir. Vücut uykuya geçtiğinde saç hücreleri uyanır, bu yüzden de ampul uyumadan önce uygulanmalıdır. Uygulanabilecek bakımlar, bazı kişilerde genetik bir problem ise sonuç vermeyebilir ancak dökülmeyi yavaşlatabilir.

Gebe kadınlar, astımı ve alerjisi olanlar saç boyatabilir mi?
Bu durumlarda ilk olarak doktorunuza danışmalı ve önerilerini almalısınız. Doktorunuz onay verdiği takdirde oksijen ve amonyak içerikli Altit komplekslerinden üretilmiş doğal boyalar kullanılabilir. Ürünleri kullanmadan önce doktorunuzun bu ürünleri inceleyip içerikleri hakkında bilgi sahibi olması ve bu yönde karar vermesi doğru olur.

Evdeki saç bakımları nasıl olmalıdır?
Evde uygulanabilecek doğal saç bakımlarında ilk akla gelen badem yağı ve zeytinyağıdır. Oysa ki saç analizi yapılmadan uygulanması son derece sakıncalı olabilir. Kuaförünüzde uzman önerileriyle profesyonel bakımlar ve evde uygulanabilecek bakım boyalarının uygulanması doğru tercih denilebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !