Estetik hakkında doğrular

Estetik hakkında doğrular

Bedeniniz ve yüzünüzle ilgili estetik kaygılarınız varsa artık işiniz çok kolay. Gelişen teknoloji sayesinde baştan aşağıya ağrısız, acısız yenilenebilirsiniz...

Günümüzde estetik cerrahinin sunduğu imkanlarla bir insanı baştan aşağı yenilemek mümkün. Artık "Burnum çirkin", "Göğsüm küçük" veya "Basenlerim çok geniş" diye üzülmenize gerek yok. 

Estetik ve plastik cerrahi bunları en iyi şekilde hallediyor. Amerika'da yayınlanmış araştırmaları nedeniyle 3 kez TÜBİTAK ödülü alan Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu yaza hazırlık olarak yapılabilecek operasyonları şöyle sıraladı:  

Endoskopik alın germe: 

Saçlı deri içinde yapılan 2 santim kesiden endoskop yardımıyla TV ekranından görüntülenerek yüz ve alın kas ve derisi yukarı doğru çekilir. Bu operasyona "izsiz yüz germe" denir. Hastanede yatmayı gerektirmez. 1 hafta içinde hasta normal hayatına dönebilir.  

Kaş asma: 

Lokal anestezi altında yarım saatte uygulanabilen bir işlemdir. Kaş uçları içten konan bir dikişle yukarı ve dışa doğru asılır. Bu asmayı fazla abartmamak gerekir. Abartıldığı takdirde Uzakdoğulu ifadesi verir. Gerektiği gibi uygulanırsa genç ve dinç görüntü sağlanır. Ertesi gün sosyal yaşantıya dönülebilir. Herhangi bir iz söz konusu değildir.

GÜNLÜK HAYATA DEVAM  

Göz kapaklarının gerilmesi ve torbacıkların giderilmesi:

Klinikte lokal anestezi ile 1 saatte yapılan bir operasyondur. Ödeme mani olmak için göz 1 saat kapalı tutulur. Hasta hemen evine dönebilir. Herhangi bir sargı ya da pansuman söz konusu değildir. Üst göz kapağında gizli bir dikiş ve alt göz kapağında kirpik dibinde kendiliğinden kaybolan dikişler vardır. Hasta iki gün sonra banyo yapabilmektedir. 4 gün sonra üst göz kapağındaki dikiş alınır. Bu süre zarfında hasta güneş gözlüğü takarak günlük hayatına devam edebilir.

İŞİ UZMANINA BIRAKIN 

Botox: 

Özellikle alın ve göz çevresi kırışıklıklarının giderilmesi için son zamanların en ideal ilacıdır. Uygulaması 2 dakika içerisinde yapılmaktadır ve o kadar kolaydır ki maalesef bu nedenle yurdumuzda yetkisiz kişilerce de yapılmaktadır. Uygulama kolay olmasına karşın dikkat edilmesi gereken anatomik ve kullanım özelliklerini, tam olarak bilmeyen ve yetkisiz kişilerce yapıldığında ciddi şekil bozukluklarına ve asimetrilere yol açabilmektedir. Bu nedenle mutlak suretle bu işin uzmanı olan doktorlar tarafından uygulanması gerekir. Etki mekanizması; mimik ve kırışıklığa neden olan kasların hareketlerini minimaline etmektir, süresi yaklaşık altı aydır.

AYNI GÜN TABURCU OLUNUR 

Koltuk altı ter bezlerinin liposuction yöntemi ile alınması; 

Bu yeni teknikle lokal anestezi altında yarım saat içinde, hatta bir öğle tatilinde bile kolayca uygulanabilecek bir yöntem olup esas olarak özel bir liposuction aleti ile koltuk altındaki ter bezlerinin alınmasına dayanmaktadır.  

Meme protezi (büyütme): 

Genel anestezi ile hastane şartlarında yapılan bir operasyondur. Doğal bir görüntü elde etmek için içi jel olan protezler tercih edilir. Ameliyat sonrası iz kalmaz. Protezi değiştirmeye gerek kalmadan ömür boyu kullanırsınız, patlaması söz konusu değildir. Operasyon sonrası aynı gün hastaneden ayrılabilirsiniz. 2-3 günlük bir dinlenme sürecinden sonra işe gidebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !