Diyet kelimesinin ürkütücülüğü

Diyet kelimesinin ürkütücülüğü

Beslenme konusunda ortaya çıkan son gelişme çok ilginç. Yapılan araştırmaya göre diyet kelimesinin ürkütücü bulunduğunu açıkladı.

Pırasa ve maydonoz tüketin 

Collins’in daha keyifli formülleri var.Beslenme uzmanı Kellie Collins kilo verme ve daha enerjik bir hayat tarzına sahip olunması için yapılması gerekenleri "Sağlıklı Yaşam İçin 501 Öneri" isimli kitabında bir araya getirdi. Kitabında beslenme, diyet, egzersiz, lezzetli yemek tariflerine yer veren Collins, diyet kelimesini ürkütücü bulunduğunu belirtti. Collins, kitabının önsözünde "Diyet, kişinin ne yediği ve ne içtiğidir. Kastedilen kilo vermek veya yeni elbiseye sığma adına yapılan bir şey değildir" diyerek kilo verme hedefine ulaşmanın en güvenilir ve etkili yolunun sağlıklı yemek ve spor yapmak" olduğunu açıkladı. Collins, fasulyeye övgü yağdırdı ve “Fırında pişirilmiş fasulye ucuz ve pişirilmesi kolay bir yiyecek olmanın yanı sıra lift kaynağıdır. Kuru fasulye, sebze ve protein ihtiyacınızı karşılar, kilo da aldırmaz, yiyebildiğiniz kadar fasulye yiyin” dedi. İşte Collins'in gıdalar ve içecekler konusundaki tavsiyeleri:

Ekmekleri çeşitlendirin 

Ekmek seçimlerinizi çeşitlendirin. Dilimli somun ekmeğin yanı sıra, değşiklik için çavdar ekmeğini zeytinli, cevizli ekmeği, zeytinyağlı beyaz ekmeği de tüketin. Bir çok ekmek çeşidi vardır. Bunlar arasında tam tahılardan ve kepekli undan yapılanlar, beyaz undan yapılanlara kıyasla daha iyi bir seçenektir. 

Mangal keyfiniz başladıysa 

Mangal yaparken, yiyeceklerinizi pişirmeden önce kömürlerin beyaza dönüşmüş olmasına dikkat edin. Etin tamamen piştiğine emin olun. Çiğ ve pişmiş etleri ayrı yerlerde muhafaza edin ve her biri için farklı kap ve aletler kullanın. Şişe geçirilmiş biber, soğan, mantar ve hellim peynirini mangalda kızartma, vejeteryanlar için iyi bir seçim olabilir.

Kahvaltıda yulaf ezmesi 

Sütle birlikte kahvaltılık gevrekler en iyi ve ideal gıdalardandır. Ayrıca bir öğün ekmeğin yerini de tutarlar. Günün herhangi bir saatinde ama özellikle kahvaltıda tüketilen lif zengini gevrekler sizi tok tutacak, enerjinize enerji katacaktır. Birçok kahvaltı besin değeri, vitamin ve minarellerle takviye edilerek artırılmıştır. Şekerli gevreklerden uzak durun. Kahvaltıda yulaf ezmesi yiyin. Lezzet katması ve daha sağlıklı olması için içine kurutulmuş meyve, bal, fındık ve çekirdek ekleyin. Daha fazla krema tadı vermesi için içeceklerinize yulaf ekleyin. Yulafı geceden süte yatırın, ertesi sabah meyve ve yoğurtla birlikte tüketin. 

Maydanozu baş tacı yapın 

Çorbalarda salatalarda, etli ve sebzeli yemeklerde taze maydonuz kullanın. Yatıştırıcı ve nefes tazeleyici özelliklerinden yararlanmak için suyunu için. Maydonuz aynı zamanda böbreği ve tiroit fonksiyonelliğini kuvvetlendirir. Sindirime yardımcı olur. Yani maydanoza yemek tabaklarınızı süsleyen bir bitki olarak değil, başlı başına bir besin kaynağı gözüyle bakın.

Pırasayı baş tacı edim 

Çocuklarınıza farklı türlerde sebze yedirmekte zorlanıyorsanız güzelce doğranmış veya rendelenmiş havuç ve kabak gibi sebzeleri güvence, makarna sosuna, köfteye veya musakkaya ekleyin. Çocuklarınız sebze yediklerinin farkında bile olmayacaklardır. Ayrıca yabani havuç ve karnabaharı ezip az yağlı rendelenmiş çedar peyniriyle birlikte patatese ekleyebilirsiniz.

İlle de kızartma diyorsanız... 

Mümkün olduğunca ızgarayı tercih edin ve ağır kızartmalardan kaçının. Yemeğiniz, mutlaka kızartmak zorundaysanız, zeytinyağı kullanın. Zeytinyağı yüksek ısıya tereyağına kıyasla daha dayanıklıdır. Tereyağı sağlığa zararlı doymuş yağ içerdiğinden ve yüksek ısı derecelerinde besin değerlerini kaybettiğinden yemeklerinizin tadını etkileyebilir. İnsan gıdası konusunda Şeref belgeli Kellie Collins, Coleraine Ulster Üniversitesi’nde insan gıdası üzerine eğitim yaptı. 2001 yılında endüstriyel çalışmalar diplomasıyla ‘İnsan Gıdası’ konusunda şeref belgesi aldı. Kellie Collins daha sonra İrlanda’da Royal College of Surgeons’ta Klinik Farmakoloji mastırı yaptı. Özel hastalarını tedavi ettiği gibi, İrlanda futbol takımlarına ve profesyonel boksörlere gıda konusunda danışmanlık yaptı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !